Vandaag geopend 09:30 - 18:00

Ben je benieuwd naar de vernieuwing van winkelcentrum Eggert in Purmerend? 
Op deze pagina en op onze Facebookpagina zijn updates & foto's omtrent de renovatie te vinden. 

De renovatie is inmiddels afgerond maar de onderstaande punten stonden centraal: 

  • De realisatie van een ontmoetingsplein op de verdieping
  • Vernieuwing van de entrees en opgang (roltrappen)
  • Vernieuwing van de passages en puien

Voor vragen omtrent de renovatie aan winkelcentrum Eggert kun je mailen naar info@eggertwinkelcentrum.nl 

Nieuw rolluik in de passage voor Albert Heijn

Nieuw rolluik in de passage voor Albert Heijn

19 september 2016

Medio september wordt er een rolluik opgehangen in de passage op de begane grond (tussen Bart Smit en Mastenbroek richting WE) om de afwijkende openingstijden van Albert Heijn mogelijk te maken.

 De uitvoering staat gepland voor de maand september, week 38 (19 t/m 23 september). Ook het rolluik voor Rituals wordt in week 38 geïnstalleerd. 

Werkzaamheden plafond voor Primera en HEMA

Werkzaamheden plafond voor Primera en HEMA

7 september 2016

De werkzaamheden aan het plafond voor Primera en HEMA heeft wat tegenslag gehad. Het plafond zal (ook) tijdens openingstijden van het winkelcentrum geplaatst worden. Naar verwachting is het plafond vrijdag 16 september gereed. 

Plafond Maddox & Hema geplaatst

Plafond Maddox & Hema geplaatst

2 juli 2016

Het plafond voor Maddox en HEMA wordt in augustus 2016 erin gelegd. Hiervoor moet gesaneerd worden wat geluidoverlast gaat veroorzaken. Dit is gebeurd op zondag 3 juli en zondag 10 juli zijn. Daarna zal het plafond geplaatst worden.

HEMArkt, DIO en Specsavers feestelijk geopend!

HEMArkt, DIO en Specsavers feestelijk geopend!

22 juni 2016

De nieuwe winkels voor DIO en Specsavers zijn gereed gemaakt en feestelijk geopend. De oude La Place op de eerste etage is omgebouwd tot nieuwe horeca formule: Brasserie Moccano. In de oude V&D is een tijdelijke HEMArkt geopend op de 1e verdieping. Op de begane grond van de oude V&D waren de hak- en sloopwerkzaamheden ook begonnen en zal AH op 5 oktober haar winkel openen.

Start sloopwerk oude La Place

Start sloopwerk oude La Place

9 mei 2016

Er was vanaf 9 mei gestart met hakwerk / sloopwerk van de oude La Place. Dit heeft stof overlast veroorzaakt richting het plein en bij de winkels die daar onder zitten.

De nieuwe winkels voor DIO en Specsavers werden eveneens gereed gemaakt, zodat deze in juni hun deuren konden openen. De oude La Place is omgebouwd tot een nieuwe horeca formule. Het deel aan het plein op de 1e verdieping is medio juni geopend.

Opening nieuwe entree Zuidersteeg!

Opening nieuwe entree Zuidersteeg!

22 april 2016

Op vrijdagochtend 22 april is de nieuwe entree van de Zuidersteeg opengegaan. Fijn dat vele van jullie gekomen zijn om het met ons te vieren. 

Nieuw logo entree Zuidersteeg

Nieuw logo entree Zuidersteeg

18 april 2016

Het logo aan de weeshuissteeg/schoolsteeg is op maandagochtend 18 april geplaatst. Het logo aan de zuidersteeg is aansluitend 's middags 18 april geplaatst.

Vernieuwing Zuidersteeg in volle gang

Vernieuwing Zuidersteeg in volle gang

1 april 2016

De vernieuwing van de entree Zuidersteeg was in volle gang. Op de 1e verdieping en de begane grond werd achter de bouwschotten bij de roltrap gewerkt. Er waren weken waarbij veel bouwstof vrij kwam. Er was een tijdelijke entree gemaakt via de C&A, zodat bezoekers via de Strada wel naar binnen konden. Vanaf 1 februari tot 22 april werd de hele dag gewerkt van 07.00 uur tot 18.00 uur en was er zowel voor winkeliers als bewoners wat geluidsoverlast. Ook werd er sloop- en hakwerk van de dekvloer bij de C&A en Didi uitgevoerd vanaf 1 april.

Vanaf medio april is C&A omgeschakeld naar haar nieuwe rolluik en kregen zij en Didi een nieuwe pui. Ook is vanaf maandag 4 april de vloer voor HEMA en Maddox vernieuwd. Maandagochtend werd de eerste helft van de vloer eruit gehakt en door middel van loopbruggen waren maandagmiddag alle winkels netjes bereikbaar. Maandagavond werd de vloer dan aangesmeerd. 

Start werkzaamheden Zuidersteeg

Start werkzaamheden Zuidersteeg

1 februari 2016

De werkzaamheden aan de Entree Zuidersteeg zijn op maandag 1 februari 2016 begonnen en durrden t/m eind april 2016. Vanwege de afsluiting van deze entree was een tijdelijke entree door het magazijn van C&A gerealiseerd. Deze is maandag 1 februari in gebruik genomen. De entree tijdelijke was geopend tijdens de openingstijden van de C&A. Bekijk hier de openingstijden van C&A.

WE tijdelijk verplaatst

WE tijdelijk verplaatst

4 januari 2016

WE was vanaf 4 januari tijdelijk verplaatst van de begane grond naar de eerste etage tussen de schoenmaker en Xenos. De winkelpui van WE werd op de begane grond aangepast, zodra de unit gereed was, is WE weer teruggekeerd naar de begane grond. Ook de Specsavers was tijdelijk verhuisd naar de eerste etage tussen Xenos en Doppio. De winkel werd op de begane grond gereed gemaakt, waarna Spescavers wederom is verhuisd naar de winkel tussen de nieuwe WE en Nelson.

Werkzaamheden passage KPN

Werkzaamheden passage KPN

31 december 2015

Slokker startte per 1 januari 2016 weer met de werkzaamheden in het winkelcentrum; zowel achter de stofschotten als in de passages. Slokker werkte in de oude Bart Smit en in januari werd het definitieve plafond en verlichting op de begane grond rondom de centrale roltrappen definitief gemonteerd. Ook werden de voorbereidingen voor de vernieuwing van de entree Zuidersteeg opgestart. Op de 1e verdieping werd achter de bouwschotten achter de roltrap gewerkt. Op de begane grond werd het resterende plafond in de passage langs de oude Bart Smit verwijderd en de installaties boven het plafond werden vervangen. Daarnaast werden in de zone van de KPN naar de C&A de vloertegels vervangen.

Daarbij was de passage bij de KPN door de verhuizing van de Bart Smit wat minder goed verlicht, waardoor in week 47 extra verlichting aangebracht is in het plafond. Ook het stukje wand in de Lucardi is inmiddels netjes gemaakt.

Werkzaamheden aan verdieping

Werkzaamheden aan verdieping

16 oktober 2015

Medio oktober 2015 werd er met name aan de eerste verdieping van winkelcentrum Eggert gewerkt. Daarnaast werden een aantal stukken vloer vernieuwd op de eerste etage. Door middel van loopbruggen en matten bleven ook alle winkels bereikbaar.

In de periode van medio oktober t/m medio november werden ook de puien van Martin Hair, de unit tussen de Vishandel Schilder en La Place vernieuwd. Ook ANWB is verhuisd naar de nieuwe unit.

Om het winkelcentrum ‘decemberklaar’ te maken, werden op veel plekken tijdelijke plafonds aangebracht, zodat de bezoekers vanaf 25 november tot en met het einde van het jaar rustig kunnen winkelen en kunnen genieten van de mooie sint- en kerstversiering. Het aanbrengen van de tijdelijke plafonds, bracht minimale overlast met zich mee en de werkzaamheden konden gewoon plaatsvinden tijdens openingstijden.

Schilderwerk buitengevel Zuidersteeg

Schilderwerk buitengevel Zuidersteeg

14 oktober 2015

De buitengevel van winkelcentrum Eggert is aangepakt. In week 44 t/m 47 werd de gevel aan de Zuidersteeg geschilderd. In week 45 t/m 49 vonden de werkzaamheden plaats aan de Nieuwstraatzijde. Vanaf begin januari t/m eind februari werd de gevel aan de Koestraat en de Weeshuissteeg gekeimd.

Nieuwe vloer nabij Xenos

Nieuwe vloer nabij Xenos

30 juni 2015

Vanaf week 35 in 2015 werd de vloer voor Xenos vernieuwd. Naast deze ontwikkelingen werd vanaf week 36 en 37 de pui van Xenos vernieuwd. Ook de vloer in de passage van de Dolcis en HEMA werd vernieuwd. De verbouwing aan de vloer duurde van week 36 t/m week 39 en dit werd in vier fases uitgevoerd. Door middel van loopbruggen en matten bleven alle winkels in deze passage bereikbaar. Ten behoeve van de vloerwerkzaamheden werd We Buy Gold tijdelijk verplaatst.

Nieuwe vloer & aangepaste entree parkeergarage

Nieuwe vloer & aangepaste entree parkeergarage

30 juni 2015

De nieuwe vloer en de aangepaste entree van de parkeergarage op de verdieping waren eind juni in volle gang. Daarnaast kreeg winkelcentrum Eggert er op dat moment een aantal nieuwe winkels bij. Zo opende de Blokker in juni een vestiging tussen Lucardi en Miss Etam. En openden Big Bazar en Doppio hun deuren op de eerste etage van het Eggert. De Vishandel Schilder, ANWB, Handyman en Bart Smit kregen daarna een nieuwe locatie in het winkelcentrum. Naast deze ontwikkelingen werd er in de zomer gewerkt aan een nieuwe pui voor Xenos en Cool Cat.

Vernieuwing plafond verdieping

Vernieuwing plafond verdieping

8 juni 2015

Het plafond op de eerste etage rondom het plein werd in fases aangepakt. In week 24 werd het plafond voor de H&M en Doppio/Handyman vernieuwd. Het plafond voor het bouwschot aan de Zeeman-zijde werd in week 25 aangepakt, en het plafond voor de roltrap bij de Vishandel Schilder en voor de bouwschotten waar Big Bazar inkomt in week 26. Het plafond in de hal richting de toiletten werd eind juni / begin juli vernieuwd. Tegelijkertijd werd ook de vloer voor de oude unit van D-reizen vervangen. Ten behoeve van deze werkzaamheden werd er tot eind juni een bouwschot geplaatst. Ook werd er een nieuwe vloer aangebracht bij Miss Etam en de nieuwe vestiging van Blokker. Tijdens de werkzaamheden waren de winkels toegankelijk middels een loopbrug.  

Roltrappen opgeleverd

Roltrappen opgeleverd

30 januari 2015

De nieuwe roltrappen zijn opgeleverd en op de plek van de voormalige roltrap was een nieuwe vloer gelegd. Daarnaast zijn de schotten verwijderd waardoor er veel ruimte is gecreëerd op de beneden- en bovenverdieping.

Verplaatsen roltrappen & trap

Verplaatsen roltrappen & trap

10 september 2014

Het eerste vernieuwde deel van winkelcentrum Eggert is inmiddels al lang opgeleverd. Ook in het 'hart' van het winkelcentrum, werd daarna alweer gewerkt aan de volgende oplevering. De roltrappen en trap zijn en kwartslag richting het nieuwe plein gedraaid en hiervoor is er nieuwe vide gecreëerd.
De werkzaamheden hiervoor gebeurden geheel achter schotten, zodat er zo min mogelijk overlast veroorzaakt werd.

Ontmoetingsplein officieel geopend!

Ontmoetingsplein officieel geopend!

23 augustus 2014

Het nieuwe ontmoetingsplein in winkelcentrum Eggert is op 23 augustus 2014 officeel geopend door Wethouder Krieger en Nathalie Wisse (voorzitter winkeliersvereniging).

Make-over Feestweek | opening eerste vernieuwde deel

Make-over Feestweek | opening eerste vernieuwde deel

20 augustus 2014

Van 20 t/m 23 augustus vierde Eggert de opening van het eerste vernieuwde deel van winkelcentrum Eggert. Tijdens de Make-over Feestweek opende de nieuwe H&M, zijn er nail, hair en beauty specialisten aanwezig en Ben Saunders sloot de week af met een spetterend optreden op zaterdag 23 augutus.

Laatste werkzaamheden verdieping

Laatste werkzaamheden verdieping

12 augustus 2014

De laatste werkzaamheden voor het nieuwe verblijfsplein op de verdieping waren vanaf 12 augsutus 2014 van start gegaan. Op 20 augustus is het plein geopend voor bezoek en startte tevens de Make-over Feestweek. Een week vol leuke activiteiten voor jong en oud rondom de opening van het eerste vernieuwde deel van winkelcentrum Eggert . 

Artists Impression Roltrap

Artists Impression Roltrap

7 juli 2014

De centrale roltrap is een kwartslag gedraaid, zodat de opgang naar de verdieping in lijn loopt met de entree vanuit de parkeergarage. Van het eindresultaat hadden we alvast een Artists Impression gemaakt. Na de zomer is dit traject gereed. 

Nieuwe toiletten geopend!

Nieuwe toiletten geopend!

12 juni 2014

De nieuwe toiletten zijn rond 12 juni 2014 geopend! Deze zijn te vinden nabij Doppio op de eerste verdieping.

Eerste nieuwe passage feestelijk geopend!

Eerste nieuwe passage feestelijk geopend!

12 april 2014

Op 12 april 2014 is de eerste nieuwe passage van winkelcentrum Eggert feestelijk geopend. De eerste twee winkels in de passage, Kelly Fashion en Pearle, waren op dat moment al open.

Artists Impression nieuwe passage H&M

Artists Impression nieuwe passage H&M

21 maart 2014

Er is een Artists Impression gerealisseerd, zodat de bezoekers een beter beeld konden krijgen van de nieuwe passage bij H&M en Steps

Bron artist impression: Claessens Erdmann

Renovatie in volle gang!

Renovatie in volle gang!

20 maart 2014

De renovatie van winkelcentrum Eggert ws in maart 2014 in volle gang. Zo was er een paar weken geleden een stuk proefvloer geplaatst (tegenover D-Reizen), de werkzaamheden voor de roltrapuitsparing op de verdieping waren in volle gang en er was tegelijkertijd gestart met de afwerking van de nieuwe units voor Pearl en H&M.

Betonbewapening nieuwe roltrappen gereed

Betonbewapening nieuwe roltrappen gereed

11 februari 2014

De betonbewapening ten behoeve van de roltrapfundering was gereed. De roltrap werd op dat moment gerealiseerd voor de nieuwe H&M.